Siirry pääsisältöön

Miksi auton ikkunat hikoilevat?

Monelle autoilijalle tilanne on tuttu, kun auton ikkunat hikoilevat. Miksi näin tapahtuu? Virheet käytön aikana, sääolosuhteet, matkustamon ihmisten määrä – on monia syitä, mutta seuraus on aina sama – vakava näkymän rajoitus. Jos lasi hikoilee, jokaisen kuljettajan tulisi tietää, mitä tehdä tällaisessa tilanteessa, koska kondensaatio ei täysin hallitse tien tilannetta, mikä johtaa sokaisevaan häikäisyyn vastaantulevien ajoneuvojen ajovaloista. Se on erittäin vaarallista, ei kaukana vakavasta onnettomuudesta!

Epäsuotuisat mikroilmasto-olosuhteet muodostuvat seuraavien tekijöiden vaikutuksesta:

  1. Kosteuden kyllästämien esineiden läsnäolo matkustamossa tai tavaratilassa. Märät vaatteet, pyyhkeet, vedessä liotetut matot – kaikki tämä johtaa siihen, että kosteustaso nousee merkittävästi, jopa hyvä ilmanvaihto ei välttämättä kestä sitä. Ei kannata ihmetellä, miksi tuulilasi hikoilee auton sisältä, jos tavaratila täyttyy märistä tavaroista toisen luontomatkan, rannan, kalastuksen tai uima-altaalla käynnin jälkeen.
  2. Matka on iso yritys. Ihmisen uloshengittämä ilma on kyllästetty pienimmillä vesipisaroilla,se on helppo ymmärtää suusta tulevan höyryn avulla viileällä, pakkasella. Tietenkin auton sisätiloissa kaikki tämä vesi alkaa nopeasti kerääntyä sisäpinnoille, ensisijaisesti ikkunoihin, johtuen niiden sisäisten ja ulkoisten tasojen merkittävästä lämpötilaerosta.
  3. Kiertoilmatilan aktivointi. Miksi auton sisällä olevat ikkunat hikoilevat tässä tapauksessa? Tämä johtuu tilan erityispiirteistä. Hän olettaa, että ilmastointilaite ei jäähdytä katuilmaa, vaan sitä, joka on jo autossa. Toiminnon avulla voit suojautua ulkoisilta epämiellyttäviltä hajuilta, mikä on tärkeää matkustettaessa jätevedenpuhdistamoiden, suuren öljynjalostamon, välittömässä läheisyydessä. Jos sisäilma on kyllästetty kosteudella, kierrätys johtaa kuitenkin vakaviin näkymäongelmiin, koska ikkunat eivät kuivu.
  4. Kiukaan Ohjainten väärä suunta. Koulun fysiikan kurssilta tiedetään hyvin, että lämmin ilma nousee huipulle, ja siksi optimaalinen suunta lieden ohjaimille näyttää alemmalta, niin että lämmitetyt virtaukset menevät ensin jalkoihin ja jakautuvat sitten tasaisesti koko tilavuuteen. Se kuulostaa järkevältä ja loogiselta, mutta jotta auton ikkunat eivät hikoilisi, on oikein suunnata ilmasuihkut suoraan niihin, jotta kondensaatio poistuu nopeasti.
  5. Ohjaamon suodattimen saastuminen. Sen puhtauteen ei useinkaan kiinnitetä tarpeeksi huomiota, koska elementin kunto ei vaikuta ajoneuvon dynaamisiin ominaisuuksiin, ajo-ominaisuuksiin, minkä vuoksi se yksinkertaisesti unohdetaan. Samaan aikaan suodatinkapasiteetin väheneminen johtaa ohjaamon riittämättömän tehokkaaseen ilmanvaihtoon ja siten suurten kondenssivesimäärien nopeaan muodostumiseen.
  6. Suunnitteluvirheitä. Tämä tilanne on erittäin harvinainen, nykyaikaiset autot on varustettu luotettavilla ja tehokkailla ilmanvaihtojärjestelmillä, mutta joissakin 70-ja 80-luvun malleissa auton ikkunat hikoilevat voimakkaasti lähes jatkuvasti. Omistajille voidaan neuvoa vain yksi asia-käyttää lisävarusteita, tehdä muutoksia laitteiden toimintaan, vaihtaa vakiokomponentteja tuottavampiin ja tehokkaampiin.

Huurtumista yllä luetelluista syistä voi esiintyä milloin tahansa vuoden aikana. Toinen syy, miksi auton lasi hikoilee kesällä sisältä, eikä vain alkoholin haihtuminen ihmisistä sisällä. Savun aikana vapautunut etyylialkoholi houkuttelee vesihöyryä, ilman kosteus tiivistyy ja tiivistyy ja laskeutuu lasien pinnalle. Vastaus kysymykseen siitä, miksi tuulilasi hikoilee auton sisäpuolelta, on myös huomaamaton vuoto, esimerkiksi jäähdytin tai suuttimet, pakkasneste tai pakkasneste voi vuotaa, joka myös haihtuu, nämä höyryt tiivistyvät ja tarttuvat ikkunoihin auton sisältä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jotta auton ikkunat eivät hikoilisi?

Jos auton ikkunat hikoilevat kesällä tai muuna vuodenaikana, on ensinnäkin varmistettava matkustamon ilman tehokas tuuletus. Sinun tulisi myös noudattaa useita melko yksinkertaisia suosituksia:
  • Ohjaamon suodattimen puhtauden ylläpitäminen. Hikoilevatko auton ikkunat? On tarpeen varmistaa, että elementti ei ole saastunut. Useimmissa tapauksissa kaikki voidaan poistaa yksinkertaisella huuhtelulla, vain vaikeimmissa tapauksissa vaihto on tarpeen.
  • Tuulilasin puhaltamisen aktivointi. Jos paketti sisältää täysimittaisen sähkölämmitystoiminnon, sinun on myös käytettävä sitä.
  • Käynnistän Ilmastointilaitteen. Tämä on yleinen neuvo, joka on merkityksellinen milloin tahansa vuoden aikana. Talvella Ilmastointilaitteen kytkeminen päälle näyttää oudolta ratkaisulta, mutta se voi todella auttaa, jos auton tuulilasi hikoilee. Syynä on ilmastojärjestelmän laaja toiminnallisuus, joka paitsi jäähdyttää ilmaa myös poistaa siitä ylimääräisen kosteuden.
  • Ei märkiä vaatteita mökissä! Talvella ei ole tarpeetonta ravistaa lunta kengistä. Kyse ei ole vain puhtaudesta, vaan myös mukavan mikroilmaston ylläpitämisestä. Jos et voi tehdä lastaamatta märkiä asioita, esimerkiksi uinnin, rannalla vierailun, yön teltassa, koskenlaskun tai kalastuksen jälkeen, sinun tulee pakata ne ilmatiiviiseen sellofaanipussiin.

Kuljettajien ei ole tarpeetonta pitää erityistä huurtumista estävää suihketta hansikaslokerossa. Se koostuu erityisistä aineista, alkoholeista, glyseriinistä, jotka muodostavat näkymättömän ohuen kalvon, johon vesimolekyylit eivät yksinkertaisesti voi korjata itseään. Tällainen hoito auttaa myös, jos lasi auton ulkopuolella hikoilee, vaikka sen vaikutus on siellä vähemmän kestävä kuin sisällä ilmakehän ja mekaanisten kuormien suuremman vakavuuden vuoksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BMW korin korjaus

  BMW tarjoaa laatua, luotettavuutta, rakenteellista lujuutta yleensä, osien vakautta, auton hyvää käsittelyä, jokaisen mallin tyylikästä muotoilua, Kuljettajan ja matkustajien mukavuutta liikkumisessa. Samanaikaisesti toiminnassa ilmenee vaikeuksia tapauksissa, joissa se johtuu onnettomuuksista tai liikenneonnettomuuksista, huonoista tieolosuhteista tai muista odottamattomista olosuhteista. Useimmiten auton kori kärsii tämän seurauksena, ja sitten tarvitaan korkealaatuinen korin korjaus ulkonäön ja toiminnallisten ominaisuuksien palauttamiseksi kokonaan. BMW-Korin korjauksen suorittavat erikoistuneen autopalvelun ammattimaiset asiantuntijat käyttämällä nykyaikaisia laitteita ja alkuperäisiä varaosia ja osia, joilla varmistetaan auton käyttöiän ja ulkonäön maksimaalinen turvallisuus. Muodonmuutoksen poistaminen Kehon eheyden ja oikean asennon merkitys sisäosiin ja kokoonpanoihin nähden on erittäin suuri. Runko tarjoaa suojaa ja turvallisuutta eri osille ja komponenteille ajoneuvo

Miksi jarruneste pitää vaihtaa?

Kuinka usein jarrunesteen vaihtaminen autossa riippuu paitsi virallisista suosituksista myös toiminnan intensiteetistä, kuormien vakavuudesta, mutta miksi sinun on tehtävä tämä? Syitä on useita: Kosteuden kyllästyminen lisää dramaattisesti hapetuskykyä, mikä aiheuttaa metallimekanismien ja elementtien korroosiota. Kiehumispiste laskee, kun ylikuumenee, koostumus on kyllästetty kaasukuplilla, verkkovirran paine laskee, jarrupolkimen painaminen ei johda haluttuun tulokseen, kuljetus ei hidastu. Koostumuksen saastuminen vieraiden hiukkasten avulla voi johtaa sen liikkeen täydelliseen tukkeutumiseen moottoriteillä, lisää mekanismien kuormitusta, voi aiheuttaa niiden hajoamisen, jarruvian. Miten vaihdan jarrunesteen? Jarrunesteen vaihtamisen algoritmi autossa ei ole liian monimutkainen, jokainen kuljettaja voi käyttää ohjeita auton suorituskyvyn palauttamiseksi ottamatta yhteyttä ammattilaisiin: Koostumuksen pumppaaminen paisuntasäiliöstä ruiskulla. Pääjarrusylinterin säiliön täyttäminen uu